Free-Running/Parkour

Parkour

Bij Parkour probeer je de snelste weg te vinden van A naar B. Je leert improviseren om zo snel en effectief mogelijk obstakels te passeren.

Deze bewegingen hebben net zoals bij turnen namen, zoals: vaults (een beweging over een obstakel)  precision en catleaps (beweging naar een obstakel toe waarbij je op of tegen een obstakel landt), balance (over een lang obstakel heen gaan bijv: over een rail lopen) gebruikt om van punt A naar punt B te komen.

Parkour is een individuele sport die je met elkaar beleeft, waarbij je streeft het maximale uit je lichaam halen. Je ontwikkelt je hele lichaam en vergroot je zelfvertrouwen. Veiligheid staat altijd voorop, mede daardoor zorgen we ervoor dat er tijdens de lessen 2 coaches in de zaal zijn.

Grondlegger van deze sport is David Belle. Hier zie je een korte film van hem. Het duurt natuurlijk wel even voordat je op dit niveau door de stad heen kunt …

Free-Running

Parkour/Free-Running is een sport die grotendeels voortvloeit uit Parkour. Bij deze discipline gaat het niet meer om zo snel mogelijk van de ene naar de andere plek te gaan, maar meer om de creativiteit tijdens de bewegingen. Bij Free-Running worden elementen uit het turnen en martial arts gebruikt.

De fransman Sebastien Foucan wordt gezien als de grondlegger van Free-Running. Hij was een van ‘s-werelds eerste beoefenaars samen met David Belle.

Kleding
- Een makkelijk zittende broek
- Een t-shirt (eventueel een dunne trui/sweashirt)
- Gym/sportschoenen voor binnen.

Proeflessen
Wil je eens komen proberen of je het echt leuk vind? Je bent van harte welkom:
We bieden je 2 gratis proeflessen! Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer Informatie over:  Lestijden  Contributie Aanmelden

Team Parkour

Bij Wilskracht worden de Parkour lessen verzorgd door ervaren en gecertificeerde coaches van Team Parkour http://www.parkour-freerunning.nl

Je vindt ons ook op Facebook – zo kun je je vrienden en vriendinnen makkelijk enthousiasmeren.