Jong Talent

De Jong Talenten hebben een eigen les op zaterdagmiddag van 13:00-15:00 in de Vroonhoevelaan.

In deze les bouwen we verder aan turnonderdelen waarop in de recreatielessen al wordt geoefend. We oefenen basisvormen zoals balans op de balk en spannen in de handstand. Ook is er meer aandacht voor kracht en lenigheid.
Met de groep doen we mee aan meerdere wedstrijden, waaronder de Onderlinge Wedstrijd en een Vriendschappelijke wedstrijd. Tijdens de les oefenen we daarom ook echte wedstrijdoefeningen.

Er wordt in de Jong Talenten toegewerkt naar de wedstrijdgroep, de B of A selectie.
Naast de Jong Talententraining, blijven de kinderen turnen bij hun recreatiegroep. Tijdens het trainen bij de Jong Talentengroep zal er gekeken worden of de kinderen vooruitgang boeken en gemotiveerd blijven om te oefenen.

De lessen vinden plaats onder leiding van Bianca Mijnsbergen. Voor meer informatie kunt u mailen naar bianca.mijnsbergen@live.nl.

Leeftijdscategorieën
Mini: Deze meisjes turnen op hun recreatie-uur en bij de Jong Talenten.
Pré-instap: Deze meisjes turnen ook op hun recreatie-uur en bij de Jong Talenten.
Na dit jaar zal er gekeken en besloten worden of de meisjes doorstromen naar één van de selecties of naar de wedstrijdgroep of alleen recreatieturnen. Voor de wedstrijdgroep turnen zij op hun recreatie-uur en op zaterdag bij de wedstrijdgroep van 11.15 uur tot 12.30 uur in de Vroonhoeve. Zij stoppen dan dus bij de Jong Talenten.
Instap: Deze meisjes turnen in de B of A-selectie en bij de Jong Talenten. Zij mogen als extra op hun recreatieuur blijven turnen, maar dit is eigen keus. De Jong Talent en de selectie-uren zijn verplicht.

Meiden zijn instap in het kalenderjaar dat ze 9 worden, pré-instap in het jaar dat ze 8 worden en mini in het jaar dat ze 7 worden.