Turnen Selectie

Wilskracht heeft twee selectie groepen, waar turnsters zich op een veilige manier en op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. De turnsters komen uit op wedstrijden op regionaal, district en landelijk niveau. Op regionaal niveau hebben we diverse regiokampioenen gehad, in de districtsniveaus plaatsen zich regelmatig turnsters voor de halve finale. Turnsters blijven ontwikkelen, daarom komt Wilskracht ook uit op landelijk niveau in de 3e divisie voor alle leeftijden.

De selecties trainen op vrijdag verdeeld over de B en A selectie en op woensdag trainen de selecties samen.
Aan het einde van ieder seizoen gaan we met allebei de selecties een weekend op turnkamp, waar we het hele weekend kunnen turnen in een turnhal.
Naast wedstrijden van de KNGU, doen de turnsters ook mee aan vriendschappelijke wedstrijden met andere verenigingen en de Onderlinge Wedstrijd van Wilskracht.
Er wordt geturnd op de vier olympische toestellen en vanaf een bepaalde leeftijd en/of niveau zijn er vloeroefeningen op muziek.

B-selectie
In de B-selectie trainen meiden die meedoen aan de regionale wedstrijden georganiseerd door de bond, de KNGU. Dit zijn wedstrijden in de 6e en 5e divisie (niveau D3 en D2) en vanaf 12/13 jaar, de keuze-oefenstof in deze divisies.

 

A-selectie
In deze selectie doen de meiden ook mee aan de regionale wedstrijden georganiseerd door de bond, de KNGU.
Zij doen mee aan de wedstrijden in de 4e en 3e divisie. Voor de jongere is dit niveau D1, N4 en N3 en voor de oudere is dit de keuzeoefenstof in deze divisies. Turnsters in de 4e divisie hebben ook een districtsfinale, hiervoor moet je je plaatsen in de regiowedstrijd. De turnsters in de 3e divisie kunnen zich daarnaast plaatsen voor de halve finale van het NK Waarin ze de mogelijkheid hebben zich te plaatsen voor het NK van de 3e divisie. In de A-selectie trainen de turnsters alleen selectie-uren en 1x per maand in een turnhal.

3e divisie/N-niveau
De meiden die uitkomen in de 3e divisie (en het N-niveau voor de jongere turnsters) trainen een derde keer in de week. Zij hebben een training op de zaterdagmiddag. Als er op zaterdag training is in de turnhal, dan vervalt de training voor de turnsters uit de 3e divisie op de zaterdagmiddag.