RG Recreatie

Bij Wilskracht kunnen kinderen van alle leeftijden op recreatief niveau Ritmische Gymnastiek beoefenen in verschillende delen van Alphen a/d Rijn (zie lestijden). Tijdens de recreatieve uren is er altijd plaats voor een leuk RG-spel, werken aan de algemene lichaamshouding van de kinderen, lenigheidsoefeningen en een klein oefeningetje met materiaal op muziek en dat alles op populaire (kinder)muziek.

4-8 jaar
Een gezellig uur sport en bewegen waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen zoals hoepels, bal en lint. In een les wordt er vaak een klein dansje aangeleerd, met of zonder materiaal. Verder wordt er op verschillende manieren gewerkt aan houding, evenwicht, (sprong)kracht en af en toe wordt er een beetje ballet gedaan. Er is altijd een vast onderdeel lenigheid en aan het einde doen we een spelletje. De muziek maakt het extra gezellig en voor dat je het weet is het uur al weer om! Aan het eind van het jaar laten de kinderen zien wat ze hebben geleerd tijdens de onderlinge wedstrijden.

9-jaar en ouder
De inhoud van de lessen komt overeen met de lessen voor 5-8 jaar, alleen zijn de technieken die gebruikt worden moeilijker en uitdagender. De kinderen leren moeilijkere dingen en met meer materialen. Als er genoeg meisjes zijn kan het leuk zijn om met groepswedstrijden op het E-niveau mee te doen. Natuurlijk blijft ook hier genoeg tijd over voor een spelletje of het oefenen met een materiaal naar keuze. Aan het eind van het jaar laten de kinderen zien wat ze hebben geleerd tijdens de onderlinge wedstrijden.

Enthousiast?
De recreatieve RG-uren zijn geschikt voor iedereen die graag op muziek wil sporten en het leuk vindt om creatief bezig te zijn met danspasjes gecombineerd met een mooi zwierend lint of andere materialen.

Nog geen 4 jaar?
Kijk dan eens kijken bij onze Kleuter/Peuter-gym

Proeflessen
Wil je eens komen proberen of je het echt leuk vind? Je bent van harte welkom:
We bieden je 2 gratis proeflessen! Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer Informatie over:  Lestijden   Contributie   Aanmelden

Voor de lessen zijn er geen strenge kledingvoorschriften. De kinderen sporten in een gympakje of een strakke broek met een strak shirtje (liever geen wijde T-shirts en broeken) en op turnschoentjes of teentjes (speciale RG-schoentjes).
Wel moeten voor de veiligheid alle haren vast zitten in een staartje of knotje, bij kort haar mogen de kinderen een stoffen (geen plastic) haarband dragen.
Tijdens de onderlinge wedstrijden moeten de kinderen een zwart gympakje dragen en teentjes of turnschoentjes.