SportFit50+

Soepel blijven en het versterken van de spieren is een must. Dagelijkse beweging is, zeker naarmate je ouder wordt, essentieel en Danielle is dan ook blij om voor deze groep te staan en op deze manier haar steentje bij te dragen aan meer bewegingsvrijheid bij ouderen. We kunnen op deze manier preventief werken aan gezondheidszorg. Sporten en beweging maar ook gezonde verantwoorde voeding zouden een grote rol kunnen spelen in de maatschappij!

De lessen zijn over het algemeen opgebouwd uit een warming up met ritmische bewegingen zodat we het hele lichaam soepel en warm maken. De training zelf bestaat uit kracht- en uithoudingsvermogen-oefeningen per spiergroep. Dit doen we met gewichten, elastieken, ballen, en alles wat voor handen is in de zaal! Daarna volgt er nog een aantal oefeningen op de mat om de rug, buik en heupen te verstevigen. Afrondend doen we een cooling-down met wat stretch oefeningen. Elke les is anders, uitdagend en voor iedereen op eigen niveau te volgen.

De groep is divers qua belasting dus halen we alles uit iedereen en beperken de belasting voor diegene die dat nodig hebben. Na afloop bespreken we kort hoe de les is bevalen, en of de leden zelf nog  leuke ideeën hebben. Kortom voor elke leeftijd en eventuele beperking op het lichaam is bewegen erg belangrijk.

Voor meer informatie of een proefles: danielle.baas@wilskrachtalphen.nl