Turnen Selectie

Wilskracht heeft twee selectie groepen, waar turnsters zich op een veilige manier en op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. De turnsters komen uit op wedstrijden op regionaal, district en landelijk niveau. Op regionaal niveau hebben we diverse regiokampioenen gehad, in de districtsniveaus plaatsen zich regelmatig turnsters voor de halve finale. Turnsters blijven ontwikkelen, daarom komt Wilskracht ook uit op landelijk niveau in de 3e en 2e divisie voor alle leeftijden.

Naast wedstrijden van de KNGU, doen de turnsters ook mee aan vriendschappelijke wedstrijden met andere verenigingen en de Onderlinge Wedstrijd van Wilskracht.
Er wordt geturnd op de vier olympische toestellen en vanaf een bepaalde leeftijd en/of niveau zijn er vloeroefeningen op muziek.

Tijdens het seizoen gaan we met allebei de selecties een weekend op turnkamp, waar we het hele weekend kunnen turnen in een turnhal.

B-selectie
In de B-selectie trainen meiden die meedoen aan de regionale wedstrijden georganiseerd door de bond, de KNGU. 5e divisie ( D2) en vanaf 12/13 jaar, de keuze-oefenstof in deze divisies.
Deze dames gaan ook 1 tot meerdere keren per maand naar de turnhal.

De B selectie traint op maandagavond in de Oude wereld en op vrijdagmiddag in de Limeshal.

 

A-selectie
In deze selectie doen de meiden ook mee aan de regionale wedstrijden georganiseerd door de bond, de KNGU.
Zij doen mee aan de wedstrijden in de 4e,3e  en 2e divisie. Voor de jongere turnsters is dit niveau D1, N4, N3 en N2  voor de oudere is dit de keuze oefenstof in deze divisies. Turnsters in de 4e divisie hebben ook een districtsfinale, hiervoor moet je je plaatsen in de regiowedstrijd. De turnsters in de 3e en 2e divisie kunnen zich daarnaast plaatsen voor de halve finale van het NK Waarin ze de mogelijkheid hebben zich te plaatsen voor het NK van de 3e en 2e divisie.
In de A-selectie gaan we ook 1 tot meerdere keren per maand naar de turnhal.
De A selectie traint op woensdagavond in de Vroonhoeve en op vrijdagavond in de Limeshal.

N-niveau
De meiden die uitkomen in de 3e en 2e divisie (en het N-niveau voor de jongere turnsters) trainen een derde keer in de week. Zij hebben een extra training op de zaterdagmiddag in de Vroonhoeve. Als er op zaterdag training is in de turnhal, trainen zij alleen in de avond.