Gymnastiek

Gymnastiek, de basis van allerlei vormen van bewegen. Vooral voor de allerjongsten is dit vaak de eerste kennismaking met ‘sport’. Natuurlijk gaat het hier vooral om plezier en ontspanning, en komt gymnastiek als sport niet ter sprake.

Bij de lessen Ouder & Kind betreft het regelmatig een eerste kennismaking met het omgaan met andere kinderen, al gebeurd dat nog onder begeleiding van één van de ouders. Leren samen te zijn, samen te ontdekken, een liedje, een spel en tussendoor ontwikkeld de grove motoriek een beetje.

Bij de lessen Peutergym zijn de kinderen zonder ouders actief, onder leiding van de leid(st)er, die regelmatig wordt geholpen door een hulpmeisje. Verder leren, de opdrachtjes worden wat lastiger, de spelvormen worden iets moeilijker. Soms hoort leren vallen er ook bij. We merken al dat de motoriek steeds verder ontwikkeld wordt. Een goede voorbereiding voor een doorstroom naar onze recreatie-lessen Turnen of Ritmische Gymnastiek. Tenslotte heeft niet ieder kind hetzelfde talent.