Turnen Recreatie

Wilskracht heeft recreatieturnen vanaf 5 jaar, op deze leeftijd beginnen de kinderen op een speelse manier met turnoefeningentjes aan alle toestellen. Hoe ouder de kinderen worden, hoe uitdagender de oefeningen zullen worden. Vooral samen plezier hebben en werken op je eigen niveau en in je eigen tempo is bij Wilskracht erg belangrijk.

5-7 jaar
Hier maken de kinderen op een speelse manier kennis met de toestellen, ze lopen over de hoge balk en al snel kunnen ze daar al wat sprongetjes of draaitjes op maken. Soms zwaaien we al aan de grote brug ongelijk en leren voor en achterover om de stok heen te draaien, dit allemaal natuurlijk wel met de hulp van de juf of meester. Ook de trampoline wordt niet vergeten en natuurlijk is er nog de handstand en de radslag.

8-12 jaar
Hier doen we weer moeilijkere dingen op de toestellen en maken af en toe al een salto vanuit de trampoline, ze springen bij de grote brug ongelijk van de lage ligger (stok) naar de hoge ligger. Ook hier leren we de handstand en de radslag, als je die al kan, leren we de arabier en nog veel meer.
Alle toestellen komen aan de beurt.

Kleurenturnen 4 t/m 11 jaar
Kleurenturnen bevat de basis van bewegen tot turnen, gericht op hun motorische vaardigheden en capaciteiten.
Lesdoelen en leerlijnen zijn per beweegniveau bepaald en gekoppeld aan de kleuren van de regenboog passend, bij de verschillende (beweeg)niveaus van onze leden. Om de ontwikkeling positief te stimuleren.

Middelbare school (12 jaar e.o.)
Op dit uur turnen meiden met verschillende niveaus. Meiden die weinig tot niet geturnd hebben en meiden die al jaren turnen. Juist dit niveauverschil maakt het tot een leuke groep. Deze groep oefent o.a. voor demonstraties, waar iedereen aan mee kan doen ongeacht het turnniveau. Deze demonstraties doen we bijvoorbeeld met de kerst, ook oefenen we de overslag, flikflak of salto achterover.
Springen vindt iedereen erg leuk, dus dit doen we dan ook vaak.
Verder doen we ook mee aan wedstrijden, nu turnen hier alleen nog meiden, maar we hopen ook jongens te mogen verwelkomen.

Wedstrijden
Ieder jaar wordt ook de onderlinge wedstrijd van Wilskracht georganiseerd. Dit jaar was er voor de toeschouwers veel te zien, zowel turnen als ritmische gymnastiek. Iedereen groot en klein kan meedoen. Ook waren er dit jaar verschillende leuke demonstraties.
Tijdens deze wedstrijden dragen de kinderen het verenigingsturnpakje.
Lijkt turnen bij Wilskracht je wel wat, kom dan een keertje meedoen met een gratis proefles, je bent van harte welkom!

Proeflessen
Wil je eens komen proberen of je het echt leuk vind? Je bent van harte welkom:
We bieden je 2 gratis proeflessen! Vooraf aanmelden is niet nodig.

Meer Informatie over: Lestijden  Contributie  Aanmelden

Voor meer informatie kunt u ook bellen/mailen naar :
Astrid Rexwinkel :  a.rexwinkel@hotmail.com  of tel.0172-470546