RG Selectie Individueel

Selectie Ritmische Gymnastiek
De afdeling RG heeft al jarenlang een goed draaiende selectieafdeling. Met deze afdeling komen zij jaarlijks uit op regionale en landelijke wedstrijden op zowel A- (landelijk het hoogste) als B-niveau met zeer goede resultaten. Het aantal trainingsuren is afhankelijk van het niveau waar een gymnaste aan deelneemt. Gemiddeld traint het B en A-niveau 8 à 9 uur per week. Een training is opgebouwd uit een warming-up, ballet, lenigheidstraining, lichaamstechniek en materiaal techniek gevolgd door het trainen van de wedstrijdoefeningen op muziek.

B-lijn
De meisjes die in de B-lijn zitten komen uit op het B-niveau, landelijk het op-één-na-hoogste niveau. Deze meisjes doen mee aan landelijke voorwedstrijden en zullen, als ze door de kwalificatieronden heenkomen, op een landelijke B-finale uitkomen. Zij trainen bij onze vereniging 8 à 9 uur per week.

A- lijn
Deze meisjes komen uit op het A-niveau, dit is het hoogste niveau in Nederland. Deze meisjes doen mee aan twee plaatsingswedstrijden en, als zij zich hiervoor kwalificeren, aan de Nederlandse Kampioenschappen.